MENIU

5 adevăruri despre femei, sex şi alcool

Pentru foarte multe cupluri, alcoolul este soluţia care rezolvă lucrurile de minune între cearşafuri. Adevărul e că există o interacţie destul de puternică între sex şi alcool, extrem de nuanţată, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere mental, psihic. Totuşi, cercetătorii afirmă că oamenii au tendinţa de a da o exagerat de mare importantă alcoolului când vine vorba despre sex.

Site-ul Menshealth.com ne dezvăluie 5 adevăruri despre femei, sex şi alcool.

1. Şi femeile reacţionează la fel după consumul de bere

Atât femeile cât şi bărbaţii, după un pahar de bere, reacţionează la fel, când vine vorba despre legea atracţiei: brusc îşi văd partenerii mult mai atractivi şi interesanţi. Totuşi, efectul alcoolului durează mai mult la bărbaţi. Atractivitatea pentru femei se bazează pe simetria feţei, când vine vorba despre criteriile masculine. Într-un studiu brazilian din 2008, bărbaţii uşor ameţiţi în mod evident erau mai puţin capabili să sesizeze simetriile feţei, decât cei care nu consumaseră alcool. Şi uite aşa se explică felul în care mulţi bărbaţi ajung să se culce cu femei de-a dreptul urâte. Într-o altă universitate din Bristol, după ce eşantionul de bărbaţi şi femei care au fost supuşi experimentului au fost “trataţi” cu vodcă, s-a constatat că ambele sexe au început să vadă fete urâte, mult mai atractive decât erau în realitate.

Diferenţele cele mai mari au apărut a doua zi, după câteva ore distanţă de efectul alcoolului: în timp ce bărbaţii încă vedeau lucrurile similar cu noaptea anterioară, femeile dădeau semne vizibile de conştienţă.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
bere femei alcool bărbaţi sex băutură atracţie