MENIU

47 de câini din Sibiu au ajuns sâmbătă la un padoc din Frankfurt

Foto: Realitatea TV

47 de câini comunitari din Sibiu au plecat sâmbătă dimineaţă spre Germania! Dacă în Sibiu nu şi-au găsit casă, nu-i nimic, ei vor fi adoptaţi de familii germane. O asociaţie de protecţia a animalelor va duce patrupedele la un padoc de lângă Frankfurt.

Norocoşii cu codiţă sunt 36 de adulţi şi 11 pui aflaţi momentan în adăpostul provizoriu de la Piaţa Obor. Das Kleine Tierheim a încheiat, luna aceasta, un parteneriat cu primăria iar câinii fără stăpân din oraş vor fi daţi spre adopţie în Germania.

Primul lot de câini, care îşi vor lua adio de la România, a plecat în 27 aprilie. “Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân a intrat în contact cu această asociaţie în urmă cu aproximativ două luni şi a făcut demersurile necesare pentru realizarea acestui proiect. Va fi un parteneriat de durată, prin care câinii vor fi daţi spre adopţie în Germania”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Colaborarea nu se va opri aici. Asociaţia Das Kleine Tierheim va oferi gratuit Sibiului un ambulatoriu veterinar. Acesta va fi plimbat prin cartiere, pentru sterilizarea câinilor din zonă. Luna viitoare, Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten va veni la Sibiu şi va începe, de asemenea, o acţiune de sterilizare a căţeilor. Pe lângă operaţii, câinii vor fi şi deparazitaţi, vaccinaţi şi li se vor implanta cipuri de identificare, totul gratuit.

Mai multe articole despre:
Germania adopţie Sibiu câini