MENIU

40% dintre români cred că relaţiile homosexuale ar trebui sancţionate

Foto: aboutsaopaulo.com

Aproape trei sferturi dintre români privesc homosexualitatea ca pe un lucru rău, iar 40% cred că astfel de relaţii ar trebui sancţionate. O arată o cercetare realizată de Gallup Organization cerută de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Cercetarea arată că 19% dintre români cred că o măsură împotriva relaţiilor dintre homosexuali ar fi interzicerea unor drepturi, alţi 15% i-ar amenda, iar 10% vor chiar închisoarea pentru aceste minorităţi.

O altă problemă pe care o au românii cu homosexualii este aceea că s-ar simţi deranjaţi dacă ar afla că un membru al familiei este homosexual. Este cazul a 84% dintre cei chestionaţi.

Şi căsătoriile unui astfel de cuplu este criticată de români. 64% consideră că ar trebui interzise aceste legăminte, iar aproape 68% ar cere interzicerea înfierii unui copil.

Potrivit cercetării, acceptarea se manifestă doar atunci când homosexualitatea nu este afişată. Când însă e vorba de a fi colegi de muncă sau vecini cu homosexuali, atunci 58%, respectiv 57% dintre cei chestionaţi ar fi împotrivă. Cercetarea a fost realizată pe 1.200 de oameni în perioada iunie-iulie 2008.