MENIU

40 de tineri din provincia chineză Beichuan şi-au unit vieţile

Foto: RTV
20 de cupluri şi-au dat întâlnire în provincia Beichuan din China pentru a participa la o somptuoasă nuntă colectivă

20 de cupluri şi-au dat întâlnire în provincia Beichuan din China, grav afectată de seismul de anul trecut, pentru a participa la o somptuoasă nuntă colectivă. Majoritatea tinerilor care au ales să întemeieze o nouă căsnicie şi-au pierdut tovarăşii de viaţă în seismul catastrofal care a zdruncinat ţinutul la 12 mai 2008 şi a ucis 70 de mii de oameni.

Ceremonia a avut loc la Jina, o localitate reconstruită din temelii, iar casele noi le dau speranţe tinerilor că viitorul va fi mai darnic cu ei. Cântecele şi dansurile populare au fost însoţite de focuri de artificii şi de ploi de confetti, iar mesele au fost umplute cu bucate tradiţionale.

La sărbătoarea tinerilor au fost prezenţi sute de oameni, dar şi o adevărată armată de reporteri, dornici să afle primele gânduri ale tinerilor însurăţei. Cheltuielile legate de nunta colectivă au fost suportate de autorităţile locale, dar şi membrii de rând ai comunităţii şi-au adus partea lor de contribuţie. Unii dintre ei se gândesc cu emoţie la clipele prin care au trecut în urmă cu un an.

"Multă lume a s-a aşteptat la ce e mai rău în legătură cu cei rămaşi sub dărâmături. Celor care au participat la operaţiunile de salvare, celor care au crezut în noi trebuie să le demonstrăm că suntm gata pentru o nouă viaţă", a declarat Zhu Yuncui Yin,  nuntaş.
Mai multe articole despre:
Case cutremur China nuntă ceremonie colectiv