MENIU

40 de licee din Bucureşti s-au întrecut într-un concurs de mediu

<descriere>

Elevii din 40 de licee bucureştene s-au întrecut într-un concurs de protecţia mediului, cu ajutorul Broşurii ECO realizată de Asociaţia EcoAssist. Echipa câştigătoare a primit diplome şi atestări gratuite ECLD pentru toţi membrii, cât şi oportunitatea de implementare a proiectului.

Scopul Broşurii ECO este de a încuraja activismul ecologic al tinerilor. Astfel, s-a realizat o scurtă prezentare a entităţilor care activează în acest domeniu în Bucureşti (ONG-uri şi autorităţi), a paşilor pentru organizarea acţiunilor ecologice cât şi a regulilor de bună practică în acest domeniu.

Broşura ECO prezintă \"Cele zece legi ale ecologistului\": un om care doreşte să protejeze mediul nu trebuie să arunce nimic pe jos, trebuie să planteze copaci, să meargă cât mai mult pe jos şi să îi convingă pe ceilalţi să fie prietenoşi cu mediul.

De asemnea, pentru a incuraja implicarea tinerilor în ecologie, s-a organizat un concurs de proiecte. În cadrul acestui concurs elevii fiecărui liceu vor propune şi înscrie proiecte ecologice.

Elevii vor primi îndrumare atât de la profesorii coordonatori din fiecare liceu, cât şi direct de la unul din coordonatorii proiectului pe forumul Click pe Verde.

La finele concursului vor fi premiate 6 proiecte: 5 cu premii speciale (diplome şi si atestări gratuite ECDL) şi un Mare Câştigător, premiat cu diplome şi si atestări gratuite ECDL cât şi cu punerea in aplicare a unui proiect selectat de juriul concursului.

Proiectul se adresează mai ales liceenilor din clasele a IX-a şi a X-a din cele 40 de licee selectate din Bucureşti. Orice elev din ani mai mari este însă liber să se înscrie în acest proiect.

5.000 de broşuri au fost distribuite deja în cele 40 de licee bucureştene.

Concursul se desfăşoară între noiembrie 2009 şi februarie 2010. Până la data de 22 ianuarie 2010, din cele 40 de licee înscrise în proiect, se vor primi înscrieri la concurs. Desemnarea proiectelor câştigătoare se va face în perioada 8-12 februarie 2010.

\"Brosura ECO va fi o oportunitate pentru elevi de a face un prim pas în ecologie, acesta fiind chiar misiunea asociaţiei noastre. Ne-am propus să încurajăm activismul ecologic în rândul tinerilor iar un astfel de proiect reuseste acest lucu în modul cel mai simplu posibil.” a declarat Liana Buzea, preşedintele Asociaţiei EcoAssist.