MENIU

40 de agenţi ai Poliţiei Rutiere Constanţa sunt acuzaţi de corupţie

Foto: infolegal.ro
Cei 39 sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

11 agenţi de circulaţie din Constanţa, din cei 40, reţinuţi, joi, pentru luate de mită, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, şi trei civili, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Subofiţerii reţinuţi şi-au petrecut noaptea în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Cei 39 de agenţii sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Majoritatea celor audiaţi nu au comentat în niciun fel decizia.
Avocatul a patru dintre poliţişti, Cătălin Filişan, a declarat că persoanele audiate de procurori au venit la Parchet cu mandat de aducere. Acesta a precizat că s-au efectuat peste 50 de percheziţii imobiliare, iar de la o parte dintre cei vizaţi s-au ridicat diverse bunuri, inclusiv calculatoare şi laptopuri.

Pe lângă locuinţele agenţilor, a fost percheziţionat şi sediul Serviciului de Poliţie Rutieră Constanţa. La percheziţii au participat 100 de jandarmi, iar monitorizarea celor 39 de agenţi a fost făcută de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Filişan a precizat că au existat interceptări telefonice, dar că "nu a existat, cu siguranţă, niciun flagrant".

Printre faptele de care sunt acuzaţi se numără "rezolvarea" unor probleme referitoare la suspendarea unor permise de conducere. Convorbirile telefonice interceptate confirmă că astfel de cereri au fost rezolvate favorabil.

Pentru a nu bloca activitatea Serviciului de Poliţie Rutieră, conducerea instituţiei a decis să întrerupă concediul de odihnă pentru mai mulţi agenţi.

Reţinuţii sunt acuzaţi că, în perioada în care şi-au desfăşurat activitatea, au cerut mită mai multor şoferi pentru a nu-i sancţiona în momentul în care au fost opriţi în trafic. 

Ancheta vine în urma unor alte operaţiuni de asemenea anvergură care au avut loc în Iaşi şi în Argeş.