MENIU

30 de copii şi adulţi cazaţi în tabăra din Venus au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Foto: RTV

Cei aproape 30 de copii şi adulţi care au ajuns la spitalul din Mangalia cu toxiinfecţie alimentară s-au întors în tabăra de vară din staţiunea Venus unde îşi petrec vacanţa. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică trebuie să stabilească dacă s-au îmbolnăvit în tabără sau când au mâncat pe drum.

La spitalul din Mangalia au ajuns 12 copii şi 14 adulţi care erau cazaţi în tabăra Venus. Turiştii aveau dureri de cap, diaree şi vomau. Medicii i-au internat pe toţi de urgenţă.

"Am fost anunţaţi că sunt copii bonavi la spital cu toxiinfecţie alimentară. Este un focar, nu pot să vă spun mai multe. abia am pornit ancheta care este în curs de desfăşurare", a declarat inspectorul DSP Constanţa, Mariana Petre.

Atât copiii cât şi adulţii au primit îngrijiri medicale şi spre dimineaţă şi-au revenit. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a deschis o anchetă. "Copiii sunt acum în tabără, toate sunt sub control. Recoltăm probe de la personalul taberei, probe de sanitaţie şi probe alimentare, inclusiv probe de la bolnavii care s-au prezentat la spital", a spus Mihaela Dimisov.

Reprezentanţii popasului turistic din staţiunea Venus unde au fost cazaţi copiii şi părinţii, nu au vrut să facă niciun comentariu despre cele întâmplate în tabără. Acum doi ani, aproape 100 de copii din tabăra Năvodari au ajuns la spital, tot cu toxiinfecţie alimentară. Ei au mâncat alimentele preparate de o bucătăreasa infectată cu salmonela. 

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului au declarat că "responsabilii din Minister s-au aflat permanent în legătură cu autorităţile locale, pentru a se asigura că tinerii sunt  în afara oricărui pericol şi că situaţia este sub control. La această oră toţi cei 30 de copii şi adulţi, suspecţi de intoxicaţie alimentară, s-au întors în tabără, se simt bine şi işi continuă programul recreativ".

De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului a dispus "efectuarea unui control, cerând Direcţiei Judeţene de Tineret Constanţa să facă tot ceea ce este necesar pentru a se asigura că toţi cei 110 tineri şi însoţitori, prezenţi în seria 19-25.07.2009 sunt trataţi corespunzător şi beneficiază de toate serviciile de îngrijirile necesare.

M.T.S. colaborează cu autorităţile locale, inclusiv cu Direcţiile Sanitar-Veterinară şi de Sănătate Publică pentru gestionarea situaţiei.  După aflarea primelor rezultate, o comisie a Ministerului se va deplasa în tabără pentru a reverifica toate aspectele semnalate", se arată într-un comunicat remis redacţiei REALITATEA.NET.