MENIU

30 de copii din Ibăneşti şi Hodac merg la şcoală prin pădure

Foto: Realitatea TV

Patru kilometri dus, patru kilometri întors prin pădure. Acesta este drumul pe care îl fac, zilnic, mai mult de 30 de copii din Ibăneşti şi Hodac, judeţul Mureş, ca să ajungă la şcoală. Primăria a cerut de mai multe ori un microbuz şcolar, însă nu a primit niciunul. Responsabilii de la Inspectoratul Şcolar au spus că nu au nicio putere de decizie, vehiculele fiind repartizate direct de la Ministerul Educaţiei.

În casa familiei Prada ceasul deşteptător sună fix la 6.00. Este ora la care se trezesc cele două fetiţe, de 7 şi 12 ani, că să poată ajunge la timp la prima oră. Mai bine de 30 de copii din Ibăneşti şi Hodac merg pe jos spre şcoală. Cei mai mulţi sunt elevi în ciclul primar, dar alături de ei pleacă la drum, în zori, copii de grădiniţă şi câţiva mai mari, de gimnaziu.

"Demersurile noastre sunt de mai mulţi ani. Însă am fost tot puşi în lista de aşteptare. Şi de multe ori ni s-a spus că suntem primii pe lista de aşteptare", a declarat Dan Vasile Dumitru, primar Ibăneşti.

"Sunt înregistrate 30 de astfel de solicitări, aşteptăm ca ministerul să decidă când vor fi distribuite aceste microbuze şcolare", a precizat Dina Pui, purtător de cuvânt IŞJ Mureş.

Până când oficialii de la Bucureşti îi vor considera o prioritate, copiii din Ibăneşti şi Hodac vor continua să meargă la şcoală prin pădure, riscând să se întâlnească la orice pas cu animale sălbatice. 
Mai multe articole despre:
şcoală copii pădure Mures