MENIU

30 de autoturisme au fost avariate după ce au intrat într-o groapă adâncă de aproape 20 de centimetri

Foto: RTV
30 de maşini au suferit avarii pe Drumul European 574, Piteşti-Câmpulung Muscel

30 de maşini au suferit avarii, joi noapte, pe Drumul European 574, Piteşti-Câmpulung Muscel, din cauza unei gropi adânci de aproape 20 de centimetri. Disperaţi, şoferii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul poliţiştilor de la rutieră. Aceştia nu a putut decât să contabilizeze numărul cauciucurilor sparte şi al jantelor îndoite. În cele din urmă, oamenii legii i-au chemat pe drumari, care au umplut groapa cu nisip.

Incidentul nu este singular. După ce în primăvară, 12 autoturisme au suferit avarii pe acelaşi tronson, s-au făcut reparaţii. Cârpelile au durat doar o vară, până la primele ploi. Joi noapte, recordul a fost doborât, după ce aproximativ 30 de maşini şi-au distrus roţile în groapa adâncă de 20 de centimetri.

"Mergeam regulamentar şi la un moment dat am auzit o bubuitură. Când am oprit, am găsit alte opt maşini avariate", a declarat un şofer.

Poliţiştii rutieri au ajuns şi ei la faţa locului şi le-au explicat şoferilor că vor primi despăgubiri numai dacă au asigurare CASCO. "Cei care nu au CASCO, pot da în judecată Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi vor fi despăgubiţi după soluţionarea procesului", a explicat subcomisarul Ovidiu Drăgoi de la Poliţia Rutieră Argeş.

După două ore de scandal şi constatări, la faţa locului au ajuns şi drumarii care au pus nisip în groapa buclucaşă, provizoriu, până dimineaţă. Asta pe un Drum European, recomandat ca rută ocolitoare pentru a evita aglomeraţia de pe DN 1 spre Valea Prahovei.