MENIU

28 de morţi şi 58 de răniţi într-un atac comis la Bagdad de un kamikaze pe motoretă

Foto: RTV

28 de irakieni, majoritatea poliţişti şi viitori recruţi, au fost ucişi şi 58 răniţi, duminică, într-un atentat sinucigaş comis de un kamikaze pe motoretă-capcană, care a vizat Academia de Poliţie de la Bagdad, au anunţat surse din ministerele Apărării şi de Interne.

Un kamikaze pe motoretă şi-a detonat centura cu explozibili în mijlocul unei mulţimi adunate în faţa Academiei de Poliţie, de pe strada Palestina, din Bagdad. Motoreta avea ataşată, de asemenea, o încărcătură explozivă.

Forţele irakiene de securitate, poliţia şi armata sunt ţinţele predilecte ale insurgenţilor şi ale militanţilor al-Qaida. Mai multe atentate sinucigaşe au fost comise în faţa academiilor de poliţie unde, de obicei, viitorii recruţi vin în număr mare.

Atentatul de duminică, unul dintre cele mai grave comise în Capitală în ultima perioadă, intervine în condiţiile în care se consideră că securitatea în Irak s-a ameliorat, ceea ce a determinat de altfel retragerea multora dintre soldaţii coaliţiei internaţionale şi stabilirea unui termen-limită pentru menţinerea trupelor americane în Irak.

Irakul şi-a sporit cu sute de mii de oameni forţele de poliţie şi armată în ultimi ani, în încercarea de a prelua responsabilitatea menţinerii securităţii. Forţele americane se pregătesc să pună capăt operaţiunilor lor de luptă până în septembrie. Forţele irakiene au însă nevoie urgentă de echipament şi antrenament înainte de a putea asigura singure securitatea ţării.
Mai multe articole despre:
Bagdad Irak atentat poliţie kamikaze