MENIU

22 de persoane urmărite penal pentru falsificare de carduri, după descinderile din judeţul Timiş

Foto: shutterstok.com

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane pentru falsificare şi clonare de carduri, în urma descinderilor de miercuri dimineaţă din judeţul Timiş.

În urma cercetărilor, a reieşit că, începând cu anul 2006, în judeţul Timiş mai multe persoane se ocupau cu extrageri frauduloase de bani din bancomate situate în oraşe din toată ţara, prin folosirea de carduri clonate.  

Ca mod de operare, unii dintre membrii acestui grup mergeau frecvent în Italia, unde introduceau microcipuri în cititoarele de carduri (POS) de la casele de marcat din centre comerciale, în scopul copierii datelor de identificare şi codurile PIN ale cardurilor bancare.

După clonarea cardurilor originale reveneau în ţară efectuând inscripţionarea cardurilor blank, iar ulterior le foloseau la extragerea frauduloasă a sumelor de bani din ATM pe raza mai multor din România.

Alţi membrii ai grupului, după ce primeau, prin internet conturile aparţinând unor persoane fizice din Anglia şi Italia, inscripţionau cu codurile PIN primite, iar apoi le foloseau la extrageri frauduloase de numerar din   ATM-uri.