MENIU

20 de muncitori de la Mănăstirea Lainici au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Foto: Realitatea TV

20 de muncitori din judeţul Suceava, veniţi să muncească la Mănăstirea Lainici, Gorj, au ajuns în miercuri seară la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu şi la cel din Petroşani, cu toxiinfecţie alimentară.

Muncitorii, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, au venit la mănăstire pentru lucrări de construcţii. Aflaţi de câteva zile la lăcaşul de cult de pe Defileul Jiului, unii dintre muncitori au început să se simtă rău încă de marţi dimineaţa, însă nu au dat prea mare importanţă acestui lucru. Miercuri seara, foarte mulţi dintre cei 20 de zilieri s-au simţit din ce în ce mai rău, reprezentanţii mănăstirii fiind nevoiţi să cheme salvarea.

Bărbaţii şi doi copii de 13 şi 15 ani, veniţi în vizită la unul dintre zilieri, au ajuns la spital din cauza unei intoxicaţii alimentare. O parte dintre cei 20 au fost transportaţi la spitalul din Petroşani, alţii la Bumbeşti-Jiu, iar şase dintre ei au ajuns la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

"Din câte se pare, au toxiinfecţie alimentară. Cred că ar putea fi de la brânza pe care mai toţi spun că au consumat-o. Se vor face verificări acolo, la mănăstire şi mai multe analize aici la spital", a spus Valeria Popa, medicul de gardă de la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

Bărbaţii au mâncat în toate zilele cât au stat la mănăstire mâncare pregătită de călugări. În ciuda acestui fapt, stareţul Mănăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu, a declarat că nu crede că muncitorii s-au intoxicat: "Nu au intoxicaţie alimentară. Cred că au făcut insolaţie."