MENIU

20 de incidente electorale la nivel naţional, în prima zi de campanie electorală, potrivit MAI

Foto: hunedoreanul.ro

20 de incidente electorale au fost semnalate pe 23 octombrie, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României. Valoarea totală a amenzilor a fost de 12.000 de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Astfel, 11 incidente au fost înregistrate în mediul urban şi nouă în mediul rural. Ministerul Administraţiei şi Internelor le recomandă cetăţenilor să conştientizeze riscurile pe care le presupune nerespectarea legii electorale, precum şi sancţiunile legale prevăzute pentru încălcarea legislaţiei în cauză.

MAI începe o campanie de informare, în mall-uri, despre riscurile votului multiplu. Campania de informare a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) cu privire la riscurile la care se expun cei care ar încălca legea prin votul multiplu va începe pe 25 octombrie în mall-urile din Capitală.

Campania MAI se va desfăşura sub sloganul "Votul ilegal înseamnă închisoare", iar primele locuri alese pentru informarea cetăţenilor sunt mall-urile din Bucureşti.