MENIU

2.000 de pasageri ai unui vas de croazieră, în carantină în Australia din cauza gripei porcine

Foto: RTV

Peste 2.000 de pasageri ai unui vas de croazieră au fost plasaţi în carantină pentru o săptămână după ce doi copii care se aflau la bord au fost diagnosticaţi cu gripă porcină, au anunţat marţi autorităţie sanitare australiene, transmite AFP.

"Cerem tuturor celor de la bordul acestui vas să rămână izolaţi timp de o săptămână", a declarat Kerry Chant, directorul serviciilor de sănătate din New South Wales, după sosirea lui Pacific Dawn la Sydney, luni. Pasagerii urmau să stea acasă sau la hotel.

Doi copii de cinci ani care se aflau la bord au fost diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu virusul A (H1N1) al gripei porcine, la capătul croazierei din Pacificul de Sud.

Pachebotul, care urma să plece într-o nouă croazieră cu alţi pasageri, a fost consemnat la chei, dar a fost autorizat să plece în noaptea de luni. În Noua Caledonie, unde vasul făcuse escală săptămâna trecută, autorităţile sanitare au luat măsuri de prevenţie, cerând localnicilor care au intrat în contact cu turiştii să se prezinte la medic. Niciun caz de gripă porcină nu a fost semnalat până în prezent în Noua Caledonie, unde s-au instituit controale în porturi şi aeroporturi, de la alerta lansată luna trecută de OMS.

Ministrul australian al Sănătăţii, Nicola Roxon, a declarat că numărul de cazuri confirmate de gripă porcină din Australia este acum de 23 şi că cinci şcoli au fost închise de teama răspândirii virusului.

Luni, OMS a anunţat la Geneva că virusul gripei porcine a contaminat 12.515 de persoane din 46 de ţări, provocând 91 de decese.