MENIU

16 copii de la o şcoală din Sibiu au fost duşi la spital cu simptome de toxiinfecţie

Foto: RTV

Au făcut toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat laptele şi cornul de la şcoală. 24 de elevi din localitatea sibiană Racoviţa au ajuns vineri la medicul de familie cu vărsături şi dureri de cap. 16 dintre ei au fost internaţi la spitalul de pediatrie din Sibiu.

Copiii au inceput să se simtă rău la aproape două ore după ce au mâncat laptele si cornul pe care le-au primit la şcoală şi au anunţat imediat medicul de familie din localitate. Acesta a alertat Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Dintre cei 16 copii aduşi la Sibiu, cinci au necesitat internare şi au fost transferaţi la secţia de boli infecţioase, iar restul încă sunt supuşi prelevării de probe.

"S-a mai întâmplat să aducă cornuri uscate, dar nu să avem probleme de genul acesta. Am constatat însă că atât cornul, cât şi laptele erau în garanţie", a declarat Mihaela Iuliana Floare, director adjunct al şcolii din Racoviţa.

Inspectorii sanitari au prelevat şi probe de apă, iar în 48 de ore vor fi furnizate primele date despre cauza toxiinfecţiei.