MENIU

15 piloți luptă pentru un loc în lotul național. Cei mai buni vor face parte din ȘOIMII ROMÂNIEI

Adrenalină și emoții la cote alarmante. 15 tineri piloți au șansa să facă parte din lotul național de acrobație aeriană. Au stat cu sufletul la gură până la finalul cantonamentului aerian să vadă rezultatele. Printre ei vor fi viitori șoimi ai României, formația care reprezintă țara la competițiile naționale si internaționale și care face magie pe cer. Piloții experimentați i-au urmărit și urmează să facă selecția.

Adrenalină și emoții pentru 15 tineri piloți

Cu lumea peste cap, emoții și adrenalină la maxim. Așa și-au petrecut ultima săptămână 15 piloți care se luptă să facă parte din lotul național în cea mai cunoscută formație de acrobați: Șoimii României.

„Este de muncă. Sunt sentimente mixte. Emoție, adrenalină, intensitate, uneori frustrare când nu îți ies anumite evoluții dar toate te împing să îți crești nivelul de pregătire. Aici sunt figurile pe care avionul le efectuează pe cer. De la stânga la dreapta e traiectoria avionului. Avem un looping unde în capăt avionul trebuie să efectueze un tonou adică să se rotească. Traseele astea devin din ce în ce mai complicate.”, a spus cursantul Ionuț Cristea.

Instructorii i-au observat atent de la sol și au notat fiecare manevră. Iar la finalul cantonamentului, le-au făcut o surpriză…

„Am simulat o probă de competiție. S-au transformat foarte mult în sensul că au fost mai motivați, mai atenți dar și foarte emoționați. Sunt foarte mulțumit că acest cantonament și-a atins scopul.”, a declarat George Rotaru, președintele Aeroclubului României.

Andreea a reușit să depășească orice obstacol și să concureze cot la cot cu piloții bărbați. Este mamă, dar asta nu o împiedică să urce la manșă și să își urmeze visul pe care îl are încă de mică.

„Cu multă pasiune și multă implicare le poți face pe amândouă fără probleme. Mă lupt în fiecare zi să avansez, să nu mă plafonez, să țin pasul și îmi doresc să ajung cât de sus se poate. Îmi doresc să ajung să fac parte din Șoimii României.”, a mărturisit Andreea Radu, cursantă.

Jurnalistul Realitatea Plus, Cosmina Balint a fost alături de ei la prima competiție acrobatică pe care au avut-o și a încercat un pic din experiența pe care au simțit-o acești piloți în aer. La manșa celei mai performante aeronave de acrobație, Extra 300 a stat conducătorul Șoimilor României, George Rotaru.