MENIU

15 părinţi de gemeni din Braşov au dat în judecată statul român pentru că nu au primit indemnizaţia de creştere pentru al doilea copil

Foto: nymohelmd.com

Şi-au pierdut răbdarea şi au dat statul român în judecată. Vorbim despre 15 părinţi de gemeni din judeţul Braşov care nu au primit indemnizaţia de creştere a celui de-al doilea copil, deşi legea le dă acest drept. Motivul pentru care părinţii nu au primit cei 600 de lei lunar este lipsa normelor metodologice.

Părinţii spun că nu şi-au primit banii de trei luni, deşi legea a fost publicată în Monitorul Oficial încă din 10 iunie. Reprezentanţii agenţiilor de plăţi sociale spun că nu au fost publicate încă normele metodologice de aplicare a legii, motiv pentru care părinţii nu pot primi indemnizaţia de 600 de lei. 

În această situaţie, mai mulţi părinţi au decis să dea statul în judecată. Şansele de reuşită sunt mari spun ei, având în vedere faptul că există deja un precedent, când mai multe familii au dat statul în judecată şi au câştigat banii suplimentari pentru copiii lor.

Mai multe articole despre:
copii părinţi judecată gemeni indemnizaţie