MENIU

15 copii au ajuns la spitalul din Constanţa cu toxiinfecţie alimentară

Foto: hunedoreanul.ro
15 copii au ajuns la spitalul din Constanţa cu toxiinfecţie alimentară

După ce au mâncat la o terasă din staţiunea Eforie Nord, 15 copii aflaţi în tabără au fost transportaţi la spital după ce au acuzat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.

50 de fetiţe cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, din Bucureşti, se aflau de câteva zile la Eforie Nord. Fetele erau cazate la un hotel de două stele, fără restaurant şi mâncau la o terasă din staţiune.

Luni, la prânz, fetele au mâncat caşcaval pane cu cartofi natur şi prăjituri. Spre seară, o parte dintre ele au început să se simtă rău, iar medicul care le însoţea a chemat ambulanţa. Marţi dimineaţă, alte fetiţe au ajuns la spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, cu aceleaşi simptome de toxiinfecţie alimentară, stări de vomă, dureri de abdomen şi dureri de cap.

Un caz asemănător a fost mediatizat, tot pe litoral, în această vară. În iulie, 30 de copii aflaţi în staţiunea Venus au ajuns la spital după ce au mâncat smântână alterată. 

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a declanşat o anchetă în urma căreia urmează să fie verificate atât teresa la care au mâncat copiii, cât şi hotelul în care erau cazaţi. 
Mai multe articole despre:
spital copii examen Eforie toxiinfecţie news alert