MENIU

15.000 de timişeni şi-au pierdut locul de muncă în 2009

2009 - anul şomajului în Timiş

2009 a fost anul disponibilizărilor! Criza economică a lăsat fără loc de muncă, aproape 15.000 de timişeni. Dacă la sfârşitul lui 2008, în Timiş, rata şomajului era de aproximativ 1%, după un an de criză economică aceasta a ajuns la 4,4%.

Rata şomajului, în judeţul Timiş, a crescut de la o lună la alta. La începutul crizei economice, în ianuarie 2009, rata şomajului era de 1,8%, adică puţin peste 6.000 de disponibilizaţi. O lună mai târziu, s-au înregistrat cu 1.000 de şomeri mai mult, iar rata şomajului depăşea 2%.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş spuneau atunci că până la începutul verii rata şomajului va trece de 3%, ceea ce s-a şi întâmplat. În luna iunie, procentul timişenilor rămaşi fără un loc de muncă ajungea la 3,4%.

Cu toate acestea, Timişul înregistra cea mai mică rată a şomajului, din ţară. Situaţia economică  a continuat să se înrăutăţească, la începutul toamnei. Rata şomajului a trecut de 4 procente, iar la finele anului a ajuns la 4,4%.

Faţă de anul trecut numărul şomerilor a crescut de 4 ori, clasând astfel Timişul pe locul trei în topul judeţelor cu şomaj mic din ţară.

Mai multe articole despre:
şomaj Timiş disponibilizări AJOFM