MENIU

14 din cei 15 suspecţi în furtul armelor de la Ciorogârla, arestaţi pentru 29 de zile

Alegerile din CSM debutează cu controverse

Judecătorii au decis ca 14 din cei 15 suspecţi în furtul armelor de la Ciorogârla să fie arestaţi pentru 29 de zile. Singurul care nu a primit mandat de arestare este Adrian Preda, cel mai mic dintre fraţii Preda.

Cele 15 persoane reţinute pentru care s-a propus arestarea au participat direct la furtul de la Ciorogârla.  45 de persoane au fost audiate în acest caz. Persoanele reţinute în dosarul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla au fost aduse, luni dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti.

Eugen Preda, liderul clanului implicat în februarie în scandalul de la Mall Plaza, şi fratele său, Adrian Preda, au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri la DIICOT în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla. Eugen Preda a negat orice implicare în acest furt al armelor. \"Dacă instanţa va decide arestarea, n-am decât să ispăşesc păcatele altora. Sunt interesele altora. Sunt oameni cu bani, care sunt şi duşmanii mei. Unul dintre ei este Bogdan Oprea, pentru că procesul cu el este în favoarea mea\", a spus Preda la finalul audierilor de la tribunal. Citeşte toată declaraţia lui Eugen Preda.

Instanţa a motivat astăzi decizia arestării preventive în cazul celor 14 persoane reţinute luni. Judecătorii au arătat că armele au fost furate de la unitatea militară din Ciorogârla de şase persoane printre acre Eugen Preda şi Costea Marius. Acesta din urmă este cel care a polizat seriile armelor pentru a nu putea fi recunoscute. Tot el este cel care a făcut prima greşeală ce a dus la descoperirea reţelei. În septembrie costea Marius a vândut prima armă, iar în noiembrie şi decembrie pe celelalte unui ofiţer sub acoperire. Instanţa a considerat că persoanele reţinute reprezintă pericol public, iar lăsarea lor în libertate ar fi creat un sentiment de insecuritate.