MENIU

12 persoane au fost reţinute în urma descinderilor în comuna Bolintin

foto: NewsIN
Liderii grupării au racolat mai mulţi funcţionari din cadrul unor importante instituţii ce funcţionează pe piaţa de capital

12 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Argeş în urma unor descinderi care au avut loc în comuna Bolintin. Printre cei reţinuţi se află nepotul bulibaşei din Bolintin, dar şi patru angajate ale unor societăţi de investiţii. Peste 300 de deţinători de acţiuni au fost înşelaţi de membrii grupării.

Cele 12 persoane duse la audieri la DIICOT Piteşti, iar, potrivit anchetatorilor, liderii grupării au racolat mai mulţi funcţionari din cadrul unor importante instituţii ce funcţionează pe piaţa de capital.

Conform cercetărilor efectuate până în prezent de procurorii DIIICOT Piteşti şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor, începând cu anul 2006, mai mulţi cetăţeni de etnie romă s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având nucelul în oraşul Bolintin Vale, cu scopul de a realiza venituri ilicite prin efectuarea de tranzacţii ale acţiunilor deţinute de diferiţi cetăţeni de pe întreg teritoriul României, în special cele emise de Societăţile de Investiţii Finaciare.

Conform unui comunicat al BCCO Piteşti, conducătorii grupării infracţionale au racolat mai mulţi funcţionari din cadrul unor importante instituţii care funcţionează pe piaţa de capital, cu scopul de a obţine date şi informaţii confidenţiale despre persoane care deţin portofolii de acţiuni de valori mari, precum şi pentru verificarea şi, în final, obţinerea documentelor necesare tranzacţionării ilegale a acestora.

Banii rezultaţi din aceste tranzacţii au fost transferaţi în conturi la diferite bănci din Capitală, în conturi deschise pe numele persoanelor cărora li s-au tranzacţionat ilegal acţiunile, folosindu-se în acest scop documente false şi persoane împuternicite racolate de grup denumite generic "săgeţi". Până în prezent, sunt suspectate ca fac parte din acest grup infracţional peste 32 de persoane, care, prin activităţile infracţionale desfăşurate, au prejudiciat peste 300 de deţinători de acţiuni din toată ţara cu suma totală de peste 2 milioane de lei.

Procurorii DIICOT Piteşti urmează să emită ordonanţă de reţinere pe numele celor 12 persoane duse la audieri marţi dimineaţă, pentru comiterea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, abuz pe piaţa de capital, deschidere de conturi bancare cu documente false, fals şi uz de fals.

La acţiunea DIICOT organizată marţi dimineaţă au participat cadre de poliţie de la IPJ Argeş, DPIR, IPJ Giurgiu şi efective de jandarmi din cadrul IJJ Argeş.

Mai multe articole despre:
poliţie prejudiciu descindere Bolintin