MENIU

100 de familii dintr-un sat din Mehedinţi, rupte de civilizaţie

Foto: panoramio.com

Aproape 100 de oameni din două cătune din Mehedinţi sunt rupţi total de civilizaţie. Pe drumul care duce către casele lor abia poţi merge cu carul cu boi. Oamenii se roagă să nu aibă nevoie de salvare sau pompieri.

"Dacă vii cu Dacia nici nu poţi să urci drumul. Trebuie să pui 3-4 saci pe capotă ca să poţi să urci", a spus unul dintre localnici. Carul cu boi este singura soluţie pentru sătenii din Serafineşti şi Topolova. Oamenii sunt nevoiţi să parcurgă kilometri întregi pe jos ca să-şi poată lua o pâine. Aceleaşi condiţii trebuie să le îndure şi copii lor. "Am două fete la şcoală şi mă duc cu ele, le trec râul că este apa adâncă", a completat un localnic.

La ultimul incendiu, oamenii nu au avut nici măcar apă să stingă focul ce a cuprins o casă.

"A murit un om şi a fost nevoie să-l ducem cu targa, pompierii nici vorbă să ajungă. Trăim ca animalele în Evul Mediu", a spus un alt localnic.

Autorităţile nu au soluţii pentru ajutorarea sătenilor. "Există un proiect de 2,2 miliarde de lei, însă finanţare nu este deocamdată. În primăvară s-a pus un tub care să asigure accesul", a explicat secretarul comunei Podeni, Alin Cosmin Duţă. Pentru refacerea drumului şi a unui podeţ ar fi nevoie de aproape 300.000 de lei.

Doi oameni au murit în ianuarie 2008 pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la ei.

Mai multe articole despre:
fonduri primărie drum Mehedinţi pod