MENIU

10 debuturi muzicale româneşti: Voci proaspete în 2009 - VEZI VIDEO

Foto: Octavian Untilă

Cluburile dance au fost invadate de Inna şi DeepCentral, iar scena alternativă se poate lăuda cu Go To Berlin, prima trupă autohtonă care semnează un contract cu un label britanic.

3. Go To Berlin este prima formaţie românească de rock ce reuşeşte să bată palma cu o casă de discuri din Marea Britanie. În septembrie a apărut la LowJaw Records EP-ul „Just A Band”, care respiră din toţi porii un brit rock de calitate care îţi trezeşte cheful de dans.
2. The Amsterdams vine cu un aer proaspăt de post punk, aducând a Interpol şi Franz Ferdinand. În primăvară au lansat albumul de debut „Adolessons”, cu un clip conceptual la piesa „Chased By The Housewives”, inspirat în parte după ecranizarea lui Kubrik a „Portocalei mecanice”.
1. Alexandrina Hristov este comparată de toată lumea cu Tori Amos, din cauza unui demo care a circulat anii trecuţi pe net. Albumul de debut al artistei basarabene, „Om de lut”, oferă însă o cu totul altă imagine sonoră: o voce sensibilă, combinată cu soul-jazz şi efecte electro.

 

Citeste mai departe în cotidianul.ro

Mai multe articole despre:
jazz The Amsterdams indie