MENIU

10.000 de persoane din Atena au primit ordin de evacuare, din cauza incendiilor

Foto: Realitatea TV

Panică în suburbiile Atenei. 10.000 de oameni au primit ordin de evacuare din cauza incendiilor care s-au extins ameninţător în zona capitalei elene. După ce în timpul zilei pompierii reuşiseră să reducă din forţa flăcărilor acestea s-au înteţit din nou în duminică noapte.

De vineri şi până duminică focul a înaintat periculos de rapid. A trecut prin zece sate şi ameninţă acum Capitala. Mii de locuitori ai suburbiilor din nordul Atenei şi-au părăsit în grabă casele de teama incendiilor. Câteva locuinţe au fost deja distruse de flăcări.

Pentru că autorităţile elene nu mai fac faţă au cerut ajutor Italiei, Franţei şi Ciprului. Răspândirea focului este favorizată de vântul puternic şi temperaturile mari din timpul zilei. La operaţiuni participă sute de pompieri, soldaţi şi voluntari sprijiniţi de 9 elicoptere şi 14 avioane-cisternă.

În ciuda eforturilor susţinute, incendiul nu este încă sub control. Mai mult, în ultimele două zile au izbucnit în total 90 de noi focare.

Mai mult de 15.000 de hectare au fost distruse de sâmbătă, iar prefectul Atenei a vorbit despre "o catastrofă ecologică de nedescris". Aceste incendii se anunţă a fi cele mai grave de la cele din august 2007, soldate cu 77 de morţi şi care au distrus 250.000 de hectare.

Mai multe articole despre:
evacuare Grecia foc locuitori avansare