MENIU

Drobul de vinete vegan face ravagii. Carnivorii sunt disperați

Rețetele vegane devin tot mai populare în rândul românilor. Un preparat de sezon care se anunță irezistibil este drobul de vinete, o rețetă recomandată atât celor care vor să ia o pauză de carne, cât și celor care caută să se orienteze spre un regim alimentar mai sănătos.

Pentru a prepara drobul de vinete aveți nevoie de 3 vinete de mărime potrivită, în total nu mai mult de un kilogram, 2 cepe, 1-2 căței de usturoi, 2 linguri de făînă, jumătate sau chiar un ardei gras roșu, mărar și pătrunjel verde după gust, sare, piper, 2 ouă și 30 ml de ulei.

 

Pentru început, coaceți vinetele și lăsați-le să se scurgă bine de zeama amară, tăiați-le în cubulețe mici și opăriți-le 3-4 minute în apa cu sare.

Modul de preparare a drobului 

În timp ce cubulețele de vinete sunt puse la scurs și răcit, căliți ceapa tăiată tot cuburi într-o tigaie, până devine ușor sticloasă. Apoi, adaugă apă caldă treptat și las-o să fiarbă în amestec. Acest pas va conferi drobului un gust dulceag, fără a-i afecta textura.

 

Amestecă ceapa cu cubulețele de vinete și ardei gras. În acest stadiu poți adăuga și verdețurile, ouăle, usturoiul pisat, sarea și piperul, iar apoi amestecă întrega compoziție cât mai bine.

La final, poți adăuga 2 linguri de făină albă, sau 2 linguri de mălai, griș, pesmet sau 1 lingură de amidon, dar amestecă bine, pentru a obține o consistență omogenă.

 

Compoziția se toarnă într-o formă de chec sau de tort, se acoperă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină sau pesmet, inainte de a fi băgat la cuptor, la 160-170 de grade, fără ventilație, timp de aproximativ 1 oră.

 

Mai multe articole despre:
drob vegan drob de vinete ce gatim