MENIU

6 delicatese AUSTRIECE pe care nu trebuie să le ratezi

Chiar dacă în plan politic există o dispută legată de Austria și de poziționarea pe care a avut-o față de țara noastră, moștenirea și influența culinară austriacă nu pot fi negate. Celebrele dulciuri, preparate de patiserie și din carne au făcut demult din Viena una dintre cele mai căutate capitale culinare europene.

Diversitatea și subtilitatea produselor culinare austriece nu pot fi separate de istoria imperială, bucătăria modernă austriacă având o mulțime de influență din fostele părți ale  Imperiului. Potralul saveatrain.com prezintă 6 preparate de neratat dacă vizitați Austria.

Kasespatzle (paste de casă garnisite cu brânză topită)

Originea acestor feluri de mâncare este foarte discutabilă - unii susțin că provine din regiunea șvabă, alții că cea mai veche înregistrare a Kasespatzle ar fi într-o carte de bucate scrisă de mână în secolul al 17-lea. 

Pastele se fac din făină fină. La ceapa prăjită și ceapa de primăvară se adaugă condimente pentru acest fel de mâncare cremos.

Schlutzkrapfen (paste umplute cu ricotta și spanac)

Paste cu umpluturi de legume, garnisite cu un grăunte de brânză și cu ceapă verde tocată. Provenit din Tirolul de Sud (acum parte din Italia), este prevalent un aliment comun în țările vecine, precum și Tirol.

 

Sachertorte (tort de ciocolată amară cu blat de gem de caise)

Unul dintre „must-eats” din Viena, Austria. Este o specialitate cu adevărat locală, creată la sfârșitul perioadei de Habsburg, în urma confruntării celor 2 giganți ai patiserie vieneze, Demel și Sacher. Sacher a câștigat bătălia, iar acum se mândrește cu „o torte Sacher.“ Dar care este diferența dintre Sacher „Sacher Torte“ și omologul Demel? Primul are prețuri ușor mai mari și mai multe straturi de tort, cu mai multe caise. Ultimul este un pic mai ieftin și mult mai cremos.

Falafel

Un reprezentant al cosmopolitismului din Viena. Fabricat din humus, bilele Falafel pot fi consumate sub formă de pachețele sau cu pâine aplatizată. Fiind un produs vegan aproape perfect, este foarte la modă, lucru ajutat și de prețul mic.

Apfelstrudel

Un desert preferat în Austria. Legenda spune că se trage din baclavaua de la turci, căreia i s-a accentuat componenta fructată. Există nenumărate rețete Apfelstrudel on-line, regula universală fiind ca aluatul să fie atât de subțire încât să se vadă prin el.

Mai multe articole despre:
austria delicatese vieneze dulciuri