MENIU

ULUITOR. Predicțiile făcute de Isaac Asimov pentru 2014 în urmă cu 50 de ani s-au adeverit

Predicțiile făcute de Isaac Asimov pentru 2014 în urmă cu 50 de ani s-au adeverit

Într-un articol publicat în 1964 în New York Times, autorul SF Isaac Asimov a descris cum urma să fie lumea în 2014. În mod uluitor, multe dintre predicțiile sale s-au adeverit.

Iată câteva dintre predicțiile lui Isaac Asimov pentru anul 2014 care s-au adeverit în mare parte:

1. Bărbații vor continua să se retragă din natură și să creeze un mediu care să li se potrivească mai bine - Chiar dacă nu s-a petrecut o remodelare a mediului natural, Isaac Asimov a avut dreptate. Bărbații se retrag tot mai mult în mediile virtuale reprezentate de jocurile multiplayer de tip World of Warcraft, care au apărut în urma dezvoltării tehnologiei. 

2. Comunicațiile vor deveni audio-video, iar oamenii îi vor vedea pe interlocutorii cu care vorbesc la telefon. Ecranul nu va fi folosit doar pentru a vedea imagini, dar și pentru a studia documente și fotografii și pentru a citi cărți - Putem vedea că Isaac Asimov a descris în 1964 aplicații de tip Skype și FaceTime, precum și deviceuri cu touchscreen precum smartphone-uri și tablete. 

3. Vor fi depuse multe eforturi pentru a crea vehicule cu "inteligență robotică", ce vor putea ajunge singure la anumite destinații - Companii precum Google nu doar că lucrează deja la mașini inteligente, ci au obținut rezultate uimitoare. 

4. Roboții nu vor fi foarte des întâlniți sau foarte inteligenți în 2014, însă vor fi prezenți în viața de zi cu zi - Isaac Asimov a avut din nou dreptate, dacă stăm să ne gândim la roboții care aspiră locuințe precum Roomba. 

Puteți citi toate predicțiile făcute de Isaac Asimov în 1964 despre anul 2014 AICI

Mai multe articole despre:
2014 predicţii isaac asimov