MENIU

O bacterie veche de 3,5 milioane de ani ar putea fi "cheia" longevităţii oamenilor

O bacterie veche de circa 3,5 milioane de ani, descoperită în Siberia, ar putea fi utilizată pentru a creşte longevitatea oamenilor, dar şi pentru a întări sistemul imunitar.

Oamenii de ştiinţă ruşi au anunţat că au obţinut progrese importante într-un studiu ce vizează adaptarea unei bacterii „eterne”, ce are vârsta de 3,5 milioane de ani, denumită Bacillus F, cu scopul de a ameliora longevitatea oamenilor.

Ei au anunţat că au secvenţiat ADN-ul acestei bacterii imune la frig şi încearcă să identifice acele gene care i-au asigurat o supravieţuire extraordinar de îndelungată în permafrostul din Siberia, scrie Mediafax.

Testele realizate deja pe organisme vii, în special pe celule sangvine umane, şoareci, musculiţe de oţet şi cereale, au arătat, fără excepţii, un impact pozitiv.

Bacillus F a fost descoperită în 2009 de Anatoli Bruşkov, cercetător la Universitatea de Stat din Moscova. Aceasta era captivă într-un strat străvechi de permafrost, aflat într-un sit cunoscut sub denumirea Muntele Mamuţilor din Republica Saha - Iakuţia - cea mai mare regiune administrativă din Siberia.