MENIU

Misterul focului viu de la Andreiaşu de Jos

“Focul Viu”, din judetul Buzau, este putin cunoscut turistilor din tara si strainatate
<p>Focul viu, un fenomen spectaculos</p>
<p>Focul viu, un fenomen spectaculos</p>
<p>Focul viu, un fenomen spectaculos</p>
<p>Focul viu, un fenomen spectaculos</p>

Focul Viu de la Andreiaşu de Jos este un fenomen natural produs de emanaţiile de gaze naturale din pământ, gaze ce se aprind în bataia razelor de soare. Din 1973, zona ce se întinde pe o suprafata de aproximativ 400 de metri pătraţi în judeţul Vrancea a fost declarată rezervaţie geologică.

Fenomenul de la Andreiasu de Jos nu este unic in Romania, nici in lume, dar este cu siguranta spectaculos. Zone cu emanatii spontane de hidrocarburi gazoase se mai intalnesc si in Sicilia sau Azerbaidjan. Insusi numele de Azerbaidjan inseamna Tara Focurilor in limba azera veche.

In Romania au mai fost localizate emanatii de gaze in zona muntilor Apuseni si in centrul Depresiunii Colinare a Transilvaniei.

Solul format cu precadere din roci sedimentare permite iesirea gazelor prin crapaturile gresiilor si argilelor, fara a antrena si apele subterane.

Acest fenomen poarta denumirea de emanatii de gaze uscate si se aprinde singure, de regula de la soare. Flacarile sunt viu colorate, pornind de la nuante de rosu si galben pana la albastru. Cel mai bun moment al zilei pentru a admira Focul Viu de la Andreiasu de Jos este noaptea, cand se disting cel mai bine culorile.

Mai multe articole despre:
mister video focul viu Andreiaşu de Jos