Unde au ȘERPOAICELE punctul plăcerii. Studiul care explică ritualurile sexuale ale șerpilor
Omenii de știință au descoperit, în sfârșit, clitorisul șarpelui, iar acest lucru aduce date noi despre compartamentul sexual al reptilelor. Existența organului considerat centrul plăcerii sexuale la femele a fost documentată la 9 specii diferite de șerpi din patru familii.
Până în prezent, biologii n-au părut preocupați să caute și să descrie clitorisul unui șarpe. Cu excepția păsărilor, acest organ se găsește în fiecare descendență de vertebrate, inclusiv în cei mai apropiați veri ai șerpilor, șopârlele, potrivit livescience.com. Asta în ciuda faptului că aparatul genital masculin al șerpilor a fost mult mai atent studiat și documentat.
Absența unor cercetări la fel de serioase asupra anatomiei feminine este o tendință științifică des întâlnită. Chiar și la oameni, în mod surprinzător se știe puțin despre clitoris. Structura completă a organului, care include nu numai micul nob din partea superioară a labiilor, ci și doi bulbi interni mari plini de terminații nervoase, nu a fost descoperită până la mijlocul anilor 1840.
Un articol publicat în 2014 în revista PLOS Biology a constatat că aproximativ 50% din toate studiile asupra organelor genitale animale publicate între 1989 și 2013 s-au concentrat exclusiv pe bărbați, în timp ce 10% s-au concentrat doar pe femele.
Acum, datorită eforturilor biologului australian Megan Folwell, s-a stabilit cu precizie că hemiclitorisele există la cel puțin nouă specii de șerpi, între care viperele și pitonii.
Pentru Folwell și echipa ei, acest studiu este doar începutul acestei cercetări. Ea speră că lucrările viitoare vor descoperi o imagine mai completă a istoriei evolutive a hemiclitorisului și a modului în care acesta se potrivește în comportamentul de împerechere a șerpilor.