Ce se întâmplă cu bebelușii care se nasc din tați bătrâni
Copiii care au tații mai în vârstă sunt programați genetic să trăiască mai mult, susțin cercetătorii amwericani care au descoperit că parternitatea tardivă poate fi un atu pentru urmași.
Un studiu recent arată că dacă bărbatul este mai în vârstă când contribuie la conceperea unui copil, bebelușului îi cresc șansele să ajungă, la rândul lui, la o vârstă înaintată.
Structura genetică a spermei se modifică pe parcurs ce un bărbat îmbătrânește, dezvoltând un cod ADN care ajută la o viață mai lungă. Acest cod este transmis copilului, care la rândul lui are șanse mai mari la o vârstă înaintată.
Concluzia este rezultatul unei cercetări genetice desfășurate pe ADN-ul a aproape 1.800 de tineri. Oamenii de știință s-au axat pe lungimea telomerilor, formațiuni aflate la capetele cromozomilor care conțin codul genetic al fiecărui individ în parte.
Cu cât telomerii sunt mai lungi, cu atât celelalte structuri din cromozomi sunt mai bine protejate, asigurând astfel sănătatea celulară. Practic, lungimea telomerilor indică speranța de viață, scrie lyla.ro.