MENIU

Ce să mănânci să-ţi creşti IQ-ul

Pe langa imbunatatirea stilului de viata gratie mancatului sanatos, acum iti poti creste si IQ-ul cu 20 de puncte numai prin alimentatie, scrie dietetik.ro.

Omul de afaceri Dave Asprey (autorul cartii "The Bulletproof Diet") a descoperit ca mancarea sanatoasa iti poate creste inteligenta.

Asprey a petrecut 15 ani studiindu-si propriul organism si cum a raspuns acesta la diverse diete (a calatorit foarte mult, chiar si pana in Tibet, pentru a cauta sfaturi vechi in materie de sanatate) si a reusit sa slabeasca 45 de kilograme, iar IQ-ul i-a crescut cu 20 de puncte. Pe baza acestui succes, el a dezvoltat o adevarata dieta despre care vorbeste in cartea sa.

Iata ce recomanda Dave Asprey pentru cresterea IQ-ului.

1. Grasimi sanatoase

Pentru a-ti creste IQ-ul cu 20 de puncte trebuie sa mananci somon, avocado, iar laptele din cafea sa fie inlocuit cu uleiul de cocos.

2. Mai multe proteine

Proteinele contin amino acizi de care corpul tau are nevoie pentru a crea neurotransmitatori (precum serotonina si dopamina) in creier. Teoretic, spune Asprey, cu cat vei avea mai multi neurotransmitatori, cu atat vei fi mai destept. Acesta recomanda consumul moderat de proteine animale, printre care neaparat sa se afle si galbenusurile de ou.

3. Redu consumul de cereale, fasole, legume si cafea

Pentru acest punct, dieta Bulletproof este foarte controversata. Motivul pentru care autorul sustine ca trebuie sa reduci si chiar sa renunti la alimentele de mai sus este ca acestea contin mucegai. Acesta contine neurotoxine ce incetinesc activitatea creierului. Din acelasi motiv, Dave recomanda ca vinul si berea sa fie inlocuite cu vodka.