Ce au descoperit medicii în genunchii unei femei. N-au mai văzut așa ceva în toată cariera lor
Atunci când au examinat cu ajutorul razelor X genunchii unei femei care acuza dureri cumplie în zona încheieturilor cu pricina, medicii au descoperit o veritabilă mină de aur. Sute de vârfuri de ace, toate de aur, fuseseră lăsate deliberat în țesuturile pacientei în urma unor obscure ședințe de acupunctură la care aceasta fusese supusă.
Pacienta în vârstă de 65 de ani fusese diagnostică inițial cu osteoartrită, o afecțiune ce duce la degradarea cartilagiilor și a oaselor din zona încheieturilor, provocând rigiditatea acestora și, implicit, dureri acute. Însă cum medicamentele antiinflamatorii sau cele care ar fi trebuit să reducă durerile femii nu au avut niciun efect, aceasta a apelat la tradiționala acupunctură, se arată în studiul medicilor care au analizat neobișnuitul caz, studiu prezentat în New England Journal of Medicine, scrie stiintasitehnica.com.
Trebuie spus, pentru cei care nu știu deja, că acupunctura reprezintă o practică medicală alternativă ce implică introducerea unor ace în piele și țesut uman, totul cu scopul de a stimula anumite puncte prin care, susțin practicanții acesteia, pot reduce durerile sau chiar vindeca o serie de boli. În cazul prezentat mai sus, vârfurile acelor de aur au fost rupte deliberat și lăsate în genunchii femeii cu scopul unei stimulări continue. Nu este prea greu de imaginat ceea ce a urmat, credulitatea pacientei ducând-o pe aceasta aproape de un dezastru. Cu atât mai mult cu cât oricine ar trebui să știe că un corp străin introdus într-un organism va duce, mai devreme sau mai târziu, la inflamații și infecții.
„Organismul uman are tendința naturală de a scăpa de corpurile străine. Totul începe cu mecanismele simple de apărare, etapă în care apar inflamațiile. Apoi, organismul nostru formează țesuturi fibroase în jurul corpurilor pe care nu le poate distruge sau elimina. Atunci când avem un caz ca acesta există și alte probleme majore. Spre exemplu, pacienta nu poate fi supusă unei examinări RMN, și asta pentru că în timpul examinării acele se pot mișca în corp, atingând arterele sau alte vase importante de sânge”, afirmă dr.Ali Guermazi, radiolog în cadrul Universității Boston.