MENIU

Câini mutanţi, foarte musculoşi, creaţi în laborator de cercetătorii din China

Cercetătorii chinezi au creat în laborator o specie de câini foarte musculoşi, după ce au reuşit să identifice şi să elimine o anumită genă.

Aceştia au creat câini din rasa Beagle care au o masă musculară dublă, după ce au şters o anumită genă, informează MIT Technology Review, citat de The Independent.

Câinii mutant au "mai mulţi muşchi şi se aşteaptă ca ei să aibă o abilitate de a fugi mai mare, care va ajuta la vânătoare şi la aplicaţii militare sau ale forţelor de poliţie", a explicat Liangxue Lai, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect.

Animalele din rasa Beagle vor fi ţinute la  Guangzhou General Pharmaceutical Research Institute şi sunt primii câini care nu au această genă. Câinii din rasa Whippet (un fel de ogar de vânătoare) pot pierde această genă în mod natural şi astfel există câini din această rasă extrem de musculoşi şi mult mai puternici decât alţi câini, un exemplu în acest sens fiind Wendy, o femelă din rasa Whippet care este considerată cel mai puternic câine din lume.

Mai multe articole despre:
experiment gena muşchi beagle wendy whippet