MENIU

Anunt neobisnuit al astronomilor: Am descoperit locul unde se pot ascunde extraterestrii

Cautarea vietii in afara planetei noastre si a extraterestrilor constituie de multa vreme o tinta a oamenilor de stiinta. Iata ca acum astronomii au facut un anunt surprinzator, ei afirmand ca extraterestri s-ar putea ascunde pe satelitii planetelor, scie ziare.com.

Cautarea vietii in afara planetei noastre si a extraterestrilor constituie de multa vreme o tinta a oamenilor de stiinta. Iata ca acum astronomii au facut un anunt surprinzator, ei afirmand ca extraterestri s-ar putea ascunde pe satelitii planetelor.

Cea mai buna sansa a omenirii de a descoperi viata inteligenta in spatiu poate fi pe exolunile planetelor, sustine dr. David Kipping de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru astrofizica, potrivit Daily Mail.

Astronomul lucreaza la o misiune spatiala care studiaza lunile indepartate pentru a gasi semne ale existentei vietii, cu ajutorul telescopului Kepler.

Lunile din jurul gigantilor de gaz extrasolari ar putea fi paradisuri pentru viata. Sunt aproape 20 de ani de cand prima planeta a fost descoperita in apropierea unei stele asemanatoare Soarelui.

De atunci progrese imense au dus la descoperirea a peste o mie de planete extrasolare sau exoplanete care se gasesc in prezent intr-un proces de catalogare.

Dar in cazul vanatorii vietii din Univers, unii experti au inceput sa sugereze ca, probabil, cel mai bun pariu nu-l reprezinta planetele in sine, ci satelitii locuibili din vecinatatea acestora, conform revistei All About Space.

In unele cazuri (de exemplu cele patru luni ale planetei Jupiter sau luna Titan a lui Saturn), acesti sateliti sunt de dimensiunea unor mici planete stancoase cu caracteristici complexe, precum vulcani, oceane inghetate si medii complicate.

"Una dintre marile provocari din astronomia actuala este de a identifica probablitatea unor planete precum Pamantul in zone locuibile", a spus Kippling.

Mai multe articole despre:
extratereştri astronomi sateliţi planete