MENIU

Vlăduţ Simionescu, medalia de bronz la Grand Prix-ul de judo de la Zagreb

Medalie de bronz pentru Vlăduț Simionescu la Grand-Prix-ul de la Zagreb. Acesta l-a învins la categoria +100 kg pe sârbul Zarko Culum. Meciul a fost comentat la Realitatea de șeful Federației Române de Judo, Cozmin Gușă. 

Vlăduţ Simioneascu a luptat cu sârbul Zarko Culum.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afirmat la Realitatea TV că sportivul român revine după o accidentare.

Conform acestuia premiile Grand Prix-ul de judo de la Zagreb se ridică la 100.000 de dolari.

"Am intrat în ultimul minut, este limpede că Vlăduț caută aruncarea, care să-i aducă punctul prin care să câștige, care se numește wazari, sau chiar aruncarea de ippon, aceste secunde sunt foarte importante, după cum vedeți, ele se scurg implacabil. Acum va fi o decizie a arbitrului din punct de vedere tehnic, din nou câte o penalizare, practic Vlăduț și-a pierdut avantajul atacurilor, acum au amândoi câte două penalizări, următorul care face o greșeală tehnică va fi descalificat. Am putea însă să nu asistăm la asta în timpul regulamentar din cele patru minute de luptă și să intrăm în golden score, doar dacă Vlăduț Simionescu după cum ați văzut, a reușit această aruncare, care practic îl face învingător, ați văzut ce deștept e, cum a așteptat și l-a prima ezitare, neatenția sârbului a reușit printr-un procedeu la care se pricepe foarte bine, practic a câștigat medalia de bronz", a afirmat Cozmin Guşă, președintele Federației Române de Judo.

Vlăduţ Simionescu a câştigat şi în 2015 medalia de argint la categoria plus 100 kilograme, la Grand Prix-ul de judo de la Zagreb. 

 
Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Zagreb Vlăduţ Simionescu