MENIU

Veşti proaste din tenis: ratează Australian Open

Jucătoarea rusă de tenis Svetlana Kuznețova, numărul 12 mondial, va rata primul turneu de Mare Șlem al anului 2018, Australian Open, deoarece se află în recuperare în urma operației suferite la încheietura mâinii, au anunțat, vineri, organizatorii.

Kuznețova (32 ani), fostă campioană la Roland Garros și US Open, era incertă și a lipsit de pe lista de participare anunțată vineri de organizatori, la fel ca și chinezoaica Zheng Saisai (94 WTA), care are o problema la genunchiul drept, conform Agerpres.

Deținătoarea titlului, americanca Serena Williams, face parte din jucătoarele anunțate pentru turneul de la Melbourne, dar participarea ei rămâne sub semnul întrebării, după ce a născut o fetiță în septembrie, precizează Reuters.

Novak Djokovic, Andy Murray, Kei Nishikori și Stan Wawrinka, care au scurtat sezonul 2017 din cauza unor accidentări, sunt așteptați să revină în Australia luna viitoare.

''Am fost în contact cu Andy Murray, Kei Nishikori și Stan Wawrinka, care sunt așteptați pentru vara australiană'', a declarat directorul turneului, Craig Tiley.

Australian Open se ghidează după clasamentele mondiale pentru desemnarea capilor de serie, astfel că spaniolul Rafael Nadal și românca Simona Halep vor fi principalii favoriți la tragerile la sorți pentru turneul dintre 15 și 28 ianuarie.

Mai multe articole despre:
Simona Halep Svetlana Kuzneţova