MENIU

Vestea bombă despre Stancu, după golurile marcate la EURO

Atacantul român Bogdan Stancu, autorul golurilor României în partidele cu Franța (1-2) și Elveția (1-1), ambele din penalty, ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor de la EURO 2016, cu două reușite, la egalitate cu francezul Dimitri Payet.

Stancu (28 de ani) a devenit, cu această ocazie, primul fotbalist din ultimii 16 ani care marchează de două ori din penalty la aceeași ediție a Campionatului European, după spaniolul Gaizka Mendieta, la EURO 2000.

Dimitri Payet, autorul golului spectaculos cu care Franța a învins România (2-1), în partida de deschidere de la EURO 2016, disputată pe Stade de France, a punctat din nou miercuri seara, în al șaselea minut al prelungirilor meciului cu Albania, pe care "Les Bleus" l-au câștigat cu 2-0, calificându-se astfel în optimile de finală.

Golul înscris de mijlocașul ofensiv francez în fața Albaniei (min.90+6) este, de altfel, cel mai tardiv din întreaga istorie a Campionatului European, precizează UEFA.

Payet a fost ales, de altfel, omul meciului în partida cu albanezii, fiind pentru a doua oară consecutiv când este desemnat cel mai bun jucător, după meciul de deschidere cu România.

Iată cum se prezintă clasamentul golgheterilor EURO 2016, după meciurile disputate joi, în ziua a șasea a competiției care are loc în Franța:

2 goluri: Stancu (România), Payet (Franța)

Mai multe articole despre:
fotbal Bogdan Stancu EURO 2016 Dimitri Payet