MENIU

Tricoul Cristinei Neagu de la Campionatul Mondial din Danemarca, vândut cu o sumă incredibilă

Un român stabilit în America și-a adjudecat sâmbătă, pentru 3.000 de lei, în cadrul unei licitații caritabile, un tricou pe care cea mai bună handbalistă din lume în anul 2015, Cristina Neagu, l-a purtat la Campionatului Mondial din Danemarca.

Licitația a fost organizată în cadrul celei de-a XII-a ediții a Memorialului Radu Gog, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru familia fostului arbitru divizionar Radu Gog, decedat în anul 2003, într-un accident rutier, la vârsta de 24 de ani.

Prețul de la care a pornit licitația în cazul tricoului Cristinei Neagu a fost de 400 de lei, Vasile Ardelean din Farmington Hills (SUA) câștigând licitația încheiată sămbătă după-amiaza, cu o ofertă de 3.000 de lei.

În cadrul aceleiași licitații s-au scos la vânzare și alte tricouri ale unor cunoscuți sportivi, precum cel al fotbalistului Răzvan Raț, purtat de acesta la jocul Italia — România (2-2) și care are trecute pe el numele victimelor de la Clubul Colectiv, adjudecat de același Vasile Ardelean, cu prețul de 1.150 de lei, Adrian Popa (Steaua București) — 620 lei, Ovidiu Andrei Marc (Dinamo București) — 600 de lei sau Dragoș Firțulescu (fost jucător la FC Universitatea Craiova) — 1.200 de lei, scrie Agerpres.

Asociația Sportivă Cavalerii Zalău organizează în fiecare an de la trecerea în neființă a fostului arbitru, un memorial, respectiv un turneu de minifotbal și importante acțiuni caritabile prin care este ajutată familia Gog: soția Nadia și cele două fiice, Andrada, în vârstă de 14 ani, și Raluca — 12 ani, care s-a născut după decesul tatălui său.

"Este un eveniment de tradiție, prin care vrem să ajutăm familia — soția și cele două fiice ale fostului arbitru Radu Gog. Anul trecut, unul dintre colaboratori a venit cu ideea organizării unei licitații caritabile cu tricouri ale unor fotbaliști. S-au strâns atunci 1.700 de lei, pentru cinci tricouri, suma totală pe care am adunat-o fiind de 8.500 de lei. Anul acesta, prin intermediul unor prieteni, în general arbitri și observatori, am reușit să adunăm pentru licitație 17 tricouri ale unor sportivi importanți, precum fotbalistul naționalei Răzvan Raț, Adrian Popa de la Steaua, Liviu Antal — jucătorul formației Hapoel Tel Aviv, tricoul echipei naționale de minifotbal a României, multiplă campioană a Europei, al lui Mario Camora, căpitanului de echipă de la CFR Cluj, fosta campioană a României, tricoul echipei de handbal feminin HC Zalău cu semnăturile tuturor jucătoarelor", a precizat fostul arbitru internațional Ioan Onicaș, președintele Federației Române de Minifotbal și unul din principalii organizatori ai competiției.

Acesta a adăugat că în cadrul memorialului se desfășoară și mai multe partide de minifotbal, la două categorii: open — cu 12 echipe și old-boys — cu nouă echipe.

Ioan Onicaș și-a exprimat speranța că la ediția din acest an Memorialului Radu Gog se vor strânge circa 10.000 — 11.000 de lei, pentru a ajuta familia fostului arbitru. Câștigătorii tricourilor vor fi invitați să-și ridice premiile odată cu desfășurarea festivității de premiere de la Memorialul Radu Gog, care va avea loc duminică, 10 ianuarie, la sala de sport a Liceului Sportiv "Avram Iancu" din Zalău.