MENIU

Tenis: Fernando Verdasco va juca finala cu Lucas Pouille, la BRD Năstase Țiriac Trophy

Tenismanul spaniol Fernando Verdasco îl va întâlni pe francezul Lucas Pouille în finala turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, dotat cu premii totale de 463.520 euro, după ce l-a învins, sâmbătă, la Arenele BNR din București, pe compatriotul său Guillermo Garcia-Lopez, cu 6-3, 3-6, 6-2, în a doua semifinală.

Verdasco (32 ani, 86 ATP) a dominat confruntarea cu deținătorul trofeului, de care a dispus într-o oră și 56 minute. Verdasco ar fi putut încheia și mai rapid conturile, dar a comis o serie de erori neforțate, în special în setul al doilea. În primul set, jocul a curs într-o singură direcție, iar Garcia-Lopez (37 ani, 32 ATP) nu a avut nicio minge de break, Verdasco impunându-se cu 6-3, scrie Agerpres.

Fernando Verdasco a reușit break-ul și în setul secund, la 2-2, dar apoi a cedat complet și Garcia-Lopez a câștigat următoarele patru ghemuri și și-a adjudecat setul cu 6-3.

În decisiv, Verdasco și-a mai revenit și după ce a luat cu emoții un prim ghem pe serviciul său s-a desprins la 4-1, reușind să lege trei ghemuri la rând. Verdasco a avut apoi 5-2 și a încheiat setul cu 6-2, pe serviciul adversarului.

Verdasco are acum 7-2 la meciurile directe cu Garcia-Lopez, care se impusese în precedenta confruntare, anul trecut, la Valencia. Până la acel meci, Verdasco reușise o serie de cinci victorii în fața lui Guillermo.
Lucas Pouille l-a învins în prima semifinală pe argentinianul Federico Delbonis, al treilea favorit, cu 7-6 (4), 6-3.

Pouille (22 ani), numărul 72 ATP, va juca prima sa finală în circuitul ATP după succesul în fața unui adversar de 25 de ani, aflat pe locul 40 în ierarhia mondială.

Pouille și Verdasco și-au asigurat cecuri de 43.430 euro și 150 de puncte ATP fiecare, în timp ce învinșii s-au ales cu 23.525 euro și 90 puncte ATP.

Mai multe articole despre:
Tenis tiriac trofy