MENIU

Suarez îi cere iertare lui Chiellini

<p>Luis Suarez</p>

Atacantul uruguayan Luis Suarez i-a cerut iertare italianului Giorgio Chiellini pentru că l-a muşcat la meciul disputat la Cupa Mondială, săptămâna trecută, informează AFP.

"Regret profund, îi cer iertare lui Giorgio Chiellini şi cer iertare familiei fotbalului. Promit în mod public că nu voi mai fi implicat într-un astfel de incident", a scris fotbalistul pe contul său de Facebook.

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pe Suarez pentru nouă meciuri, atacantul primind şi o interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci din grupa D de la Cupa Mondială.

Potrivit raportului Comisiei, "infracţiunea a fost comisă direct asupra unui adversar fără să fie luptă pentru balon, şi a fost făcută într-o manieră deliberată, intenţionat şi fără să fie provocat".

Raportul adaugă că a existat "intenţia de a provoca o accidentare fizică unui rival printr-o muşcătură, lucru ce nu are nicio legătură cu fotbalul şi încalcă principiile fair-play-ului şi eticii sportive".

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

Uruguayul, fără Luis Suarez, a fost eliminată de la Cupa Mondială, fiind învinsă în optimile de finală, cu scorul de 2-0, de Columbia.