MENIU

Steaua a sărbătorit 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor în prezenţa lui Cioloş. UPDATE

Petrecerea aniversară a avut loc la Cercul Militar Naţional. 

În Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional, Ministerul Apărarii Naţionale a organizat festivitatea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti.

La eveniment au fost invitaţi toţi oamenii din cadrul clubului CSA STEAUA, implicaţi în sezonul 1985-1986, care au contribuit la aducerea în ţară a celui mai prestigios trofeu din lume la nivel de cluburi.

Printre numele "grele": Emeric Jenei, Anghel Iordănescu,Mihail Majearu, Gabi Balint, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Ladislau Boloni, etc.

Programul festivităţii de premiere a fost completat cu momente artistice susţinute de interpreţii Marcel Pavel şi Monica Anghel, potrivit biroului de presă al CSA Steaua Bucureşti.

La eveniment a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş.

"Eram la internat si m-am bucurat in curtea institutiei, in ciuda regulilor şi normelor din acea perioada. Retraim acum bucuria acelor momente. Din pacate, acest eveniment a ramas unic in istoria fotbalului romanesc. Sper sa avem forta sa redeschidem drumuri noi sportului romanesc. Felicit şi multumesc Ministerului Apararii ca a reusit cu echipa de fotbal sa cinsteasca tricolorul romanesc", a afirmat Cioloş.

UPDATE: La eveniment au asistat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, cât și premierul Dacian Cioloș, acesta din urmă ajungând cu o întârziere de 25 de minute.

La momentul premierii, Helmuth Duckadam, cel care inițial a refuzat invitația CSA Steaua, l-a rugat pe ministrul Apărării Naționale să nu lase să moară echipa de fotbal Steaua. 'Îi mulțumesc domnului Gigi Becali că a acceptat ca eu să vin aici în această seară și am o rugăminte la ministrul apărării: Nu lăsați această echipă să moară', a spus Duckadam, în prezent angajat al FC Steaua, grupare finanțată de Gigi Becali care se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua.

De asemenea, în fața asistenței, Ladislau Boloni a ținut să îi mulțumească lui Valentin Ceaușescu, cel pe care l-a numit 'managerul-prieten' al echipei Steaua din 1986. 'Vreau să îi mulțumesc celui care a fost managerul nostru atunci, manager-prieten, prieten-manager, cum doriți, domnul Valentin, care are un mare, mare merit în realizarea acestei performanțe', a afirmat Boloni.

La finalul festivității, compania Romfilatelia a anunțat introducerea în circulație a emisiunii aniversare de mărci poștale intitulată '30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni'.

Mai multe articole despre:
Steaua Cioloş