MENIU

Steaua. Costel Gâlcă nu a mai tăcut: a spus totul despre Becali. De ce nu putea patronul să-l demită

Costel Galca i-a cerut lui Becali sa nu vanda multi jucatori

Costel Gâlcă a vorbit pentru prima dată de la despărţirea de Steaua, din urmă cu o lună. Antrenorul alături de care roş-albaştrii au obţinut trei trofee în sezonul trecut (Cupa, campionatul şi Cupa Ligii) a mers într-o emisiune la Dolcesport, unde a dat cărţile pe faţă: cum îi spunea Gigi Becali să facă echipa, de ce nu a fost dat afară pe parcursul sezonului şi ce va face în continuare.

"În decembrie am vorbit cu staff-ul meu şi m-am gândit că trebuie să plec. Îmi plecau jucători importanţi şi nu se făceau transferuri. Atunci am avut un sentiment şi m-am gândit la asta.

M-am consultat cu familia şi staff-ul meu şi m-au convins că trebuie să rămîn pentru că am muncit foarte mult şi nu se merită să plec.

A existat acea clauză de 500.000 de euro din contract, dar nu ţinea de locul în clasament. Patronul mă concedia dacă nu exista această clauză. Dacă plecam, trebuia ca eu să plătesc această sumă, la fel şi dacă aş fi fost dat afară.

Am simţit că nu am fost apreciat la Steaua. Nu poţi să stai undeva unde nu te apreciază nimeni. Gigi Becali mi-a spus de la început că o să se implice la echipă. Mi-am dat seamă că se referea că o să îşi dorească să joace anumiţi jucători.

Ştiam acest lucru şi de la alţi antrenori. Vorbeam cu el înainte de meciuri, ne consultam. Îşi dorea să ştie ce echipă o să folosesc. El avea câţiva jucători pe care dorea să-i bag.

Este aproape închisă situaţia la Steaua. Am luat salariul şi primele. Am avut o ofertă de la o echipă din zona arabă, dar eu îmi doresc să antrenez în Europa. Am vorbit cu cineva din Spania, dar nu am dus discuţia mai departe. Rămâne de văzut ce o să se întâmple.

Vreau să antrenez cât mai repede posibil, dar nu depinde doar de mine. Depinde de echipa care o să mă dorească şi ce proiect o să aibă", a afirmat Costel Gâlcă.

Mai multe articole despre:
Steaua costel gâlcă