MENIU

CM 2018. Seară nebună în grupa B. Spania şi Portugalia s-au calificat, dar cu mari emoţii

Echipa Spaniei a câştigat Grupa B a Cupei Mondiale din Rusia şi va juca în optimi cu selecţionata ţării gazdă, după ce a obţinut dramatic un rezultat egalitate, 2-2 (1-1), cu Marocul, luni seara, la Kaliningrad. 

Portugalia a remizat cu Iranul, scor 1-1. Lusitanii s-au calificat în optimi de pe locul 2, iar asiaticii au fost la un pas de o calificare istorică în prelungiri.

În minutul 90, scorul era Portugalia - Iran 1-0 şi Spania - Maroc 1-2, iar lucrurile păreau clare, cu Ronaldo&Co câştigătorii grupei. Doar în acelaşi timp, două decizii luate cu ajutorul sistemului VAR au întors situaţia. Concret, lusitanii au fost sancţionaţi cu un henţ în careu, Iran egalând situaţia din penalty, conform digisport. În cealaltă partidă, Spania marcase prin Iago Aspas, dar tuşierul rididcase fanionul pentru ofsaid. După VAR, centralul a validat reuşita, iar lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. Spania şi Portugalia au terminat la egalitate, cu 5 puncte, însă s-au calificat graţie golaverajului mai bun.

Portugalia - Uruguay şi Spania - Rusia sunt primele două optimi de finală.

Mai multe articole despre:
Iran Spania Portugalia Maroc