MENIU

Şoc - Unul dintre cei mai celebri sportivi din lume: "Dacă m-aș întoarce în timp, m-aş dopa din nou"

Lumea ciclismului a fost zguduită în 2013, atunci când Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat în apoape întreaga sa carieră. De 7 ori câștigător al Turului Franței, între 1999 și 2005, rutierul texan a fost pus la zid de personalități din întreaga lume, i-a fost retrasă medalia de bronz câștigată la Olimpiadă, dar și trofeele din cea mai importantă competiție a ciclismului profesionist. 

"Dacă aș fi în 2015, nu, cu siguranță nu m-aș mai dopa. Acum e posibil să câștigi și fără să faci asta. Dacă m-aș întoarce însă în 1995, când dopingul era ceva prezent peste tot, probabil că aș face exact același lucru. Mi-ar fi plăcut să putem concura unul împotriva celuilalt doar cu mâncare și apă, însă pe atunci așa ceva nu era posibil. A fost într-adevăr o decizie proastă, aceea de a ne dopa și ea a venit într-o perioadă tulbure" a declarat americanul.

"Nu aș schimba deciziile pe care le-am luat, însă mi-aș dori să pot să schimb omul care a luat acele decizii și felul în care a acționat. E bine să lupți la antrenamente și curse însă nu la conferințe de presă. Am fost un nenorocit și nu vreau să mai aduc niciodată înapoi omul acela!" a mai spus Armstrong.

"Dacă te uiți în palmaresul Turului Franței poți spune că parcă a mai fost un Război Mondial. Cred că acele locuri 1 vor fi umplute în timp. Cu toate astea, eu cred că am câștigat acele Tururi" a încheiat fostul rutier, potrivit digisport.ro.

Mai multe articole despre:
Lance Armstrong