MENIU

Simona Halep. Veşti bune în privinţa Wimbledonului

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep, numărul doi mondial, va fi a doua favorită a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, care va debuta pe 3 iulie, la All England Club din Londra. 

Halep, finalistă anul acesta la Roland Garros (învinsă de letona Jelena Ostapenko, n. red.), a reuşit cel mai bun rezultat al său pe iarba de la Wimbledon în 2014, când s-a oprit în semifinale. Atunci venea tot după o finală la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova. La ediţia de anul trecut, Simona s-a oprit în sferturile de finală.

Germanca Angelique Kerber va fi cap de serie numărul unu la Wimbledon. Americanca Serena Williams a cucerit titlul anul trecut, conform Agerpres.

La masculin, principalul favorit a fost desemnat scoţianul Andy Murray, liderul mondial la zi şi deţinătorul titlului. Sârbul Novak Djokovic este cap de serie numărul doi, iar elveţianul Roger Federer ocupă locul al treilea pe listă.

La dublu masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, campioni la Wimbledon în 2015, sunt capi de sere numărul 9, iar Florin Mergea şi pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi ocupă locul 14 pe listă.

La dublu feminin, Monica Niculescu şi taiwaneza Hao-Ching Chan au fost desemnate capi de serie numărul 9.

România va avea cinci jucătoare direct pe tabloul principal de simplu la Wimbledon, Simona Halep, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Ana Bogdan (premieră pentru ea) şi un jucător la simplu masculin, Marius Copil, intrat direct pe tabloul principal, o premieră pentru el la un turneu de Mare Şlem.

Mai multe articole despre:
Simona Halep