MENIU

SIMONA HALEP. Victorie URIAŞĂ pentru SIMONA HALEP

SIMONA HALEP a câştigat, duminică, finala turneului de tenis feminin de la Doha. SIMONA HALEP a trecut de germana Angelique Kerber cu scorul de 6-2, 6-3. SIMONA HALEP va ocupa, de luni, locul 9 WTA.

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER 6-2, 6-3

SETUL 2 SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER

6-3 BREAK FINAL PENTRU SIMONA CARE CÂŞTIGĂ GAME-UL, MECIUL SI TITLUL TURNEULUI DE LA DOHA!

5-3 La prima minge Kerber a cerut challennge, dar la proba video s-a vazut clat ca mingea Simonei a fost IN! Halep joacă impecabil reuşind şi o lovitura de exceptie. Kerber nu se lasa si duce game-ul la 30-30. Kerber retur afară si e game pentru Halep!

4-3 Românca a avut câteva retururi bune la serviciile lui Kerber, dar n-a putut sa o  impiedice pe nemtoaica sa castige. SIMONA ESTE SUSTINUTA DIN TRIBUNE!

4-2 Simona a făcut o dublă greşeală la 30-30. Kerber a atacat la fileu si s-a ajuns la 40-40. SIMONA ÎNCHEIE GAME-UL CU UN AS!!

3-2 BREAK SIMONA!! Kerber a avut si un punct norocos, ajutata de fileu.. Sansa foarte buna de castigare a setului si a meciului. ROMÂNII EXULTĂ ÎN TRIBUNE!

2-2 Un game in care Halep a jucat mai slab, dar bine ca a castigat jocul.

1-2 Jucatoarea germana isi castiga serviciul. Un schimb superb de mingi, castigat din pacate de Kerber.

1-1 A servit Halep, iar Kerber a avut o minge de break. Meciul devine din ce in ce mai echilibrat.

0-1 Kerber castiga destul de usor. Un game fara istoric.

Incepe setul 2. Serveste Kerber.

In pauza dintre game-uri Kerber pare descumpanita, discutand cu antrenorul. Speram sa nu isi revina :)

SETUL 1 SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER

6-2 Game GREU pentru Halep, care castiga primul set. Kerber a avut trei mingi de break, dar Simona a revenit senzational de fiecare data!

Urmeaza serviciul Simonei, care poate castiga acum primul set.

5-2 Kerber isi ia revansa aici si castiga game-ul greu, dupa egalitate la 40. Simona a tinut-o sub presiune.

5-1 Simona a deschis game-ul cu un AS. game terminat la 15. Kerber NU ARE REPLICĂ!

4-1 UN NOU BREAK PENTRU SIMONA! O lovitură de forehand senzaţională a Simonei în acest game. Suporterii români îi scandează numele!

3-1 Românca noastră câştigă game-ul la 0!!

2-1 Kerber revine şi câştigă primul game pentru ea.

2-0 la game-uri pentru SIMONA. Jucătoarea noastra castiga usor game-ul in care a servit

1-0 la game-uri pentru SIMONA. BREAK LA 0. inceput EXCELENT PENTRU HALEP.

Incepe meciul. Serveste Kerber.

Se schimbă câteva mingi de încălzire.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar arbitra de teren le-a solicitat să aleagă cine serveşte prima.

____

ÎN CÂTEVA MINUTE ÎNCEPE FINALA DE LA DOHA. Care este palmaresul Simonei în faţa germanei Angelique Kerber.

O singură dată s-au întâlnit cele două jucătoare, în 2009, la un turneu din Franţa, Saint Raphael, partidă câştigată atunci de Halep, în trei seturi. Ce s-a schimbat de atunci? Halep era pe locul 228 mondial, Kerber pe 95. Acum românca e pe 10 în lume, germanca pe 9.

Simona Halep este foarte încrezătoare înaintea finalei cu Angelique Kerber, declarînd la conferinţa de presă că va încerca să îşi facă jocul în ultimul act de la Doha.

“Mai întîi, voi încerca să mă bucur de finală. Mă bucură foarte mult că am ajuns în prima mea finală la Doha, deci sigur voi avea puţine emoţii. Angelique e o jucătoare foarte bună, jucătoare de top, va trebui să fiu din nou foarte agresivă” a spus compatrioata noastră.

“Voi începe meciul ofensiv, iar dacă nu merge, poate voi schimba din nou din mers, ca în meciul cu Radwanska. Trebuie să-mi fac jocul”, a încheiat Simona Halep.

În cazul unei victorii, românca va urca pe locul 9, urmînd să o depăşească pe Sara Errani, jucătoare pe care a învins-o în sferturile de finală.

____
FINALA de la DOHA LIVE TEXT. Numărul 10 mondial, Simona e in prima finală din 2014 şi cea de-a zecea din carieră. Pînă în momentul de faţă a cîştigat şase, toate anul trecut. In actul final se va bate pentru un nou trofeu cu Angelique Kerber.


Poloneza Radwanska conducea la întîlniri directe cu scorul de 3-1, singura victorie a româncei fiind la precedenta confruntare, de la Roma, 6-7(2), 6-1, 6-2.

SIMONA HALEP mai trecuse deja de o jucătoare din Top 10 la Doha, învingînd-o în sferturi pe Sara Errani, numărul 7 mondial, scor 6-2, 6-0.

Competitia de la Doha este dotata cu premii totale in valoare de 2.440.070 de dolari. Ultima castigatoare a fost Victoria Azarenka, in 2013.

___

CITEŞTE ŞI SIMONA HALEP. Victorie COLOSALĂ pentru SIMONA HALEP

FINALA de la DOHA LIVE TEXT. SIMONA HALEP. Turneurile câştigate în 2013

Nurnberg - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3. Dupa aceasta victorie, a urcat pe locul 45 in clasamentul WTA.

's-Hertogenbosch - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A trecut in finala de Kristen Flipkens, scor 6-4, 6-2. Dupa acest succes, Halep a urcat pe locul 32 in ierarhia WTA.

Budapesta - competitie dotata cu premii totale in valoare de 235.000 de dolari. A invins-o in finala pe Yvonne Meusburger, scor 6-3, 6-7(7), 6-1. Dupa aceasta noua victorie, Simona a ajuns pe locul 30 in clasamentul WTA.

New Haven - competitie dotata cu premii totale in valoare de 690.000 de dolari. A castigat turneul dupa ce a invins-o in finala pe Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2. Halep a urcat pe locul 19 in clasamentul WTA.

Moscova - competitie dotata cu premii totale in valoare de 795.707 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 14 in clasamentul WTA.

Turneul Campioanelor
- competitie dotata cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona a invins-o in finala pe Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2. Sportiva din Romania a urcat pe locul 11 in clasamentul WTA.

___

FINALA de la DOHA LIVE TEXT

SIMONA HALEP. Fişa sportivă a jucătoarei noastre

Nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta.
Inaltime: 1,68 metri
Greutate: 60 kilograme
Loveste cu mana dreapta.
Cea mai buna clasare in clasamentul WTA: locul 10
Rezultate la turneele de Grand Slam:
Australian Open: sferturi (2014)
Roland Garros: turul 2 (2011)
Wimbledon: turul 2 (2013)
US Open: turul 4 (2013).