MENIU

Scandal MONSTRU în fotbal. FRF, reclamată la UEFA

Vasile Avram, candidat la preşedinţia FRF, a declarat luni, la Casa Fotbalului, că va transmite secretarului general al UEFA o sesizare privind nereguli ale Federaţiei Române de Fotbal în organizarea alegerilor de pe 5 martie.

vasile Avram reclamă FRF la UEFA privind nereguli în organizarea alegerilor.

"Intrăm în linie dreaptă pentru candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. În 30 de zile, electorii îşi vor alege preşedintele. În urmă cu o săptămână am depus la sediul FRF o notoficare prin care am sesizat anumite nereguli, am cerut FRF să ia nişte măsuri precum să se înceteze susţinerea de către personalul federaţiei a unui candidat, să se publice listele cu toate structurile sportive afiliate şi persoanele cu drept de vot, să se publice buletinele de vot, am cerut susşendarea din funcţie a secretarului general pentru că se află într-un conflict de interese, fiind şef de campanie al lui Gică Popescu. Sunt nişte lucruri normal care ar trebui să se întâmple. Această notificare urmează a fi tradusă şi o voi transmite către UEFA pentru a sesiza organismele abilitate şi pentru a lua măsurile care se impun. Din punctul meu de vedere această competiţie trebuie să aibă loc într-un mod democratic şi liber", a declarat Avram, care a depus, luni, la Casa Fotbalului, dosarul de candidatură pentru postul de preşedinte al FRF.

Preşedintele Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti consideră necesară prezenţa unui reprezentant UEFA la alegerile din 5 martie: "Consider necesară prezenţa unui reprezentant al UEFA la aceste alegeri pentru că federaţia nu s-a grăbit să ia măsurile care se cuvin. Am înţeles că sâmbătă a fost un Comitet Executiv, dar membrii nu au fost informaţi şi nu s-a pus pe ordinea de zi. Voi trimite sesizarea la secretarul general şi la departamentul de relaţii cu asociaţiile naţionale".

Vasile Avram a dezminţit zvonurile privind o înţelegere cu Gheorghe Popescu pentru a fi numit preşedinte al CCA în schimbul voturilor sale, în cazul în care acesta va fi ales. "Au fost şi sunt petarde şi fumigene de genul acesta. Nu a fost niciun fel de discuţie pe această temă. Formal eu sunt preşedinte al comisiei centrale, am contract de muncă pe perioadă nedeterminată ca director, fiind suspendat de Mircea Sandu. Mai devreme sau mai târziu Mircea Sandu ar fi trebuit să îndrepte această problemă", a mai spus Avram.

În ceea ce priveşte participarea la o dezbatere publică pe tema alegerilor, Vasile Avram a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, că este dispus să se confrunte cu "şefii" lui Popescu, Mircea Sandu, Adalbert Kassai sau Victor şi Ioan Becali, de vreme ce contracandidatul său a refuzat.

"Am luat act fără surprindere de răspunsul lui Gică Popescu la propunerea pe care am înaintat-o tuturor candidaţilor la şefia FRF, de a participa la o dezbatere publică despre problemele fotbalului românesc. Refuzul luiGică Popescu nu este o ofensă la adresa contracandidaţilor, ci un semn de dispreţ si aroganţă faţă de membrii afiliaţi, cărora le cere votul şi le calcă pragul, doar din obligaţie. La aceste alegeri nu candidează, de fapt, Gică Popescu, ci «impresarii», fie că se cheamă Mircea Sandu, Adalbert Kassai sau fraţii Becali. Ei ştiu că Gică Popescu nu poate face faţă unei dezbateri serioase, că nu este pregătit să ocupe, de unul singur, această funcţie de mare responsabilitate. Doar îl cunosc cel mai bine. În aceste conditii, realizez că am transmis invitaţia la dezbatere persoanei greşite. Drept urmare, dacă Gică Popescu nu are voie la televizor, sunt dispus să accept să vină în locul lui oricare dintre cei care conduc experimentul «Adu-l pe Gică la Federaţie». Sunt convins că vom purta un dialog constructiv despre fotbalul românesc şi vor explica foarte coerent ce doreşte să realizeze candidatul pe care îl ascund de ochii opiniei publice", se arartă în comunicatul lui Avram.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Mai multe articole despre:
FRF Vasile Avram GICA POPESCU alegeri FRF