MENIU

Măsură incredibilă a Rusiei, venită la ideea lui Vladimir Putin

Ministrul rus al Sportului, Valeri Mutko, a anunțat că președinții suspendați ai FIFA și UEFA, Sepp Blattter, respectiv Michel Platini, vor fi invitați la Cupa Mondială de fotbal din anul 2018, care va avea loc în Rusia, informează Reuters.

Blatter și Platini, conducătorii celui mai popular sport de pe planetă, au fost suspendați pentru o perioadă de opt ani, în luna decembrie, de către Comisia de etică a FIFA, după o plată suspectă de 1,8 milioane euro, pe care elvețianul i-a făcut-o francezului în 2011 pentru munca de consilier depusă până în 2002, fără contract scris, potrivit Agerpres.

FIFA s-a confruntat în ultimul an cu o serie de scandaluri de corupție, care au ridicat semne de întrebare inclusiv asupra dreptului Rusiei de a găzdui turneul final din 2018.

Mutko a declarat pentru agenția rusă R-Sport că Blatter și Platini au înaintat apeluri împotriva suspendărilor lor și pot participa în continuare la evenimente legate de fotbal.

"Oficial, suspendarea le interzice să ocupe orice poziție în fotbal. Însă, pe de altă parte, cum îi poți interzice să meargă la fotbal unui jucător excepțional precum Michel Platini?", s-a întrebat demnitarul rus. "Îi vom invita. Nu văd nicio problemă în legătură cu evenimentul pe care îl vom organiza", a adăugat Mutko.

Vladimir Putin l-a descris recent pe Blatter drept "o persoană foarte respectată", care a făcut multe pentru dezvoltarea fotbalului mondial, transformându-l într-o formă de cooperare între țări și popoare, iar din acest motiv ar trebui să-i fie acordat Premiul Nobel pentru Pace, în opinia președintelui rus.

Mai multe articole despre:
FIFA Rusia UEFA Platini