MENIU

Rugby: Fostul internațional Mădălin Baraulea s-a retras din activitate

Unul dintre jucătorii emblematici ai echipei de rugby CSA Steaua București, fostul internațional Mădălin Baraulea, a decis să pună capăt carierei de jucător și să agațe ghetele în cui, la vârsta de 34 de ani și jumătate, potrivit site-ului oficial al clubului.

''Retragerea de pe teren nu coincide cu dispariția mea din rugby. Voi rămâne alături de sportul și de clubul care m-au consacrat și care mi-au dat totul în viață și în carieră. Am nevoie de o perioadă să mă liniștesc, după care voi decide modalitatea în care voi continua să ajut echipa de rugby a CSA Steaua București'', a declarat Baraulea.

Jucător polivalent, specializat să joace la linia întâi, dar și ca închidere la linia a treia, Mădălin Baraulea a fost apreciat pentru calitățile sale fizice deosebite, demonstrate de-a lungul carierei, potrivit Agerpres.

După ce a devenit licențiat al Academiei de Rugby, recent, el a absolvit un curs de arbitri organizat de către Federația Română de Rugby.

Mădălin Baraulea a debutat în 1995, la CSS 2 București, după care s-a transferat la Steaua, unde a devenit campion național de juniori.

La seniori, a câștigat în tricoul roș-albastru trei Cupe ale României, dar și trei titluri naționale. Mădălin Baraulea este și campion național la rugby în 7 cu gruparea din Ghencea.

A fost selecționat la echipele naționale ale României, participând la două Cupe Mondiale, una de juniori și cealaltă la nivel de tineret. Ca internațional, Baraulea a îmbrăcat tricoul României de 8 ori, fiind selecționat și pentru naționala de rugby în 7. De asemenea, a făcut parte și din selecționata Lupii București (în 11 rânduri), menționează sursa amintită.

Mai multe articole despre:
rugby Mădălin Baraulea